Les persones participants en les diferents propostes a Cerdanyola per fomentar l'ús social del català dins el Pla Educatiu d'Entorn han rebut aquest matí un reconeixement als jardins de Ca n'Ortadó per part de l'Ajuntament, la Generalitat de Catalunya i el Consorci per la Normalització Lingüística.
La inspectora dels serveis educatius, Charo Guerrero, ha obert l'acte, presentant les activitats del Pla Educatiu d'Entorn en aquest àmbit: Parelles lingüístiques, Curs bàsic de català a les escoles i Xerrem en català, i donant la benvinguda a les persones assistents a l'acte.
L'alumnat de 3r i 4t d'ESO dels instituts Gorgs i Banús i de l'escola FEDAC-Cerdanyola han dut a terme aquest curs l'activitat Parelles lingüístiques, que consisteix en 10 sessions de conversa entre un noi o una noia d'aquí i una companya o company seu que vulgui practicar la parla del català. La valoració que en fan tant l'alumnat participant com el professorat que coordina l'activitat és molt positiva.
Aquest ha estat el segon any que s'ha fet el Curs bàsic de català per a mares i pares a les escoles Sant Martí i Les Fontetes, que va començar a iniciativa d'un grup de mares, i que organitza i imparteix el Servei Local de Català. Com a novetat, aquest any ha estat un curs oficial, de 35 hores, que les persones assistents poden acreditar.
El grup de conversa Xerrem en català es troba setmanalment a l'escola Serraparera, dinamitzat per una voluntària, i està adreçat a persones que ja coneixen la llengua i que volen tenir un espai informal per practicar-la.
L'acte a Ca n'Ortadó ha estat tancat per la regidora d'Educació a Cerdanyola, Elvi Vila, que ha agraït a totes les persones assistents la voluntat de participar en activitats com les que s'han presentat avui i que serveixen per fer més present la llengua catalana en la vida quotidiana de les escoles.
Foto: Ajuntament de Cerdanyola