Aquets proper diumenge torna a arrencar a Ripollet una nova temporada de la Jugatecambiental. A partir de les 11.30 h, el brollador del parc dels Pinetons serà l'escenari d'un taller de land art, una modalitat artÃstica que consisteix a realitzar peces creatives amb material trobat a la natura. Les inscripcions a la Jugatecambiental és gratuïta i no cal inscripció prèvia.
En el taller s'aprendran conceptes d'aquest tipus d'art tan antic com innovador i es podrà posar en prà ctica amb elements que es troben de forma natural als parcs i jardins (fulles, pedres, branques, sorra, etcètera) i d'altres elements més urbans que es poden portar (pinces d'estendre la roba que estiguin velles, cordes o cordills, trossos de materials que ja no utilitzeu, entre altres).
El land art, (art de la terra) és un moviment artÃstic que sorgà a finals dels anys 60 i principis dels 70, en el qual el paisatge i l'obra es troben inextricablement relacionats. Es refereix també a un art creat en la natura, utilitzant materials naturals com pedres, fulles o terra.[1] Robert Smithson l'anomenà Earthworks ('treballs de la Terra').
Les escultures no se situen en el paisatge, sinó que el paisatge és el mitjà de la seva creació. Sovint les obres es troben en espais oberts, lluny de la civilització i són susceptibles de sofrir canvis i l'erosió pròpies de les condicions naturals. Molts dels primers treballs creats als deserts de Nevada, Nou Mèxic, Utah o Arizona eren projectes efÃmers dels quals només resten documents, com ara enregistraments de vÃdeo, de cinema o fotografies.
La Jugatecambiental
ofereix un munt de propostes per gaudir en famÃlia i conèixer els valors dels parcs metropolitans, la natura i el medi ambient a través del joc i l'activitat. A més a més, hi trobarem un punt d'informació del parc i el seu entorn, un espai de joc lliure i en cada sessió s'hi duu a terme una activitat dirigida amb continguts relacionats amb el parc i la sostenibilitat.