El treball conjunt dels Sistemes d’Informació i la Secció de Planificació Estratègica de l'Ajuntament de Cerdanyola ha fet possible l’elaboració de l’ePAM, una eina web que mesura l’assoliment dels 15 objectius estratègics que recull el Pla d’Actuacions Municipals 2015-2018 i que es desglossen en 180 actuacions. L’ePAM, al que s’accedeix a l’adreça epam.cerdanyola.cat, mostra que, després de l’avaluació realitzada del primer semestre del 2018, s’ha assolit un 67% de les propostes inicials. La pròxima avaluació està prevista fer-la al febrer i contemplarà l’any 2018.
Laura Benseny, regidora de Transparència i Bon Govern a l'Ajuntament de Cerdanyola, recorda que un dels objectius del seu govern era "modernitzar l’administració i obrir-la a la ciutadania" i destaca que l’ePAM és "la mosta de l’esforç d’obrir la feina que es fa a l’Ajuntament a la ciutat". Benseny també ressalta que "és una eina pionera, que s’actualitza constantment" i afegeix que "hi ha altres Ajuntament interessats en el seu funcionament".
L’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, coincideix amb Benseny i explica que "la transparència és un eix estratègic del govern i s’han fet molts esforços per crear un canal perquè la ciutadania conegui la feina que s’està fent". Escolà considera la posada en marxa de l’ePAM "un acte de valentia política que mostra que hem assolit un 67% del mandat". A més, l’alcalde es mostra satisfet perquè les polítiques socials són les que més grau d’assoliment tenen amb un 77%.
Des del consistori remarquen que l’ePAM ha estat fet amb recursos propis de l’Ajuntament i seguint amb la política municipal d’apostar pel programari lliure, el programa s’ha fet amb software lliure. L’ePAM és un instrument que perdurarà en el temps i servirà per avaluar futures legislatures.
Foto: Ajuntament de Cerdanyola