ICV-EUiA de Cerdanyola es va reunir en assemblea la setmana passada per a valorar si la coalició havia de ser al govern durant els propers quatre anys i, en cas d'entrar a formar part del nou executiu, com fer-ho. La conclusió és que només es governaria amb forces d'esquerra, amb el condicionant que sumin un mínim de 13 regidors per a tenir un govern fort. La coalició també va decidir els eixos programàtics a posar sobre la taula durant les negociacions i que passen, prioritàriament, per "la sortida justa i equitativa de la crisi".
L'assemblea, que va comptar amb la participació d'una seixantena de persones, va decidir que no entrarà en un govern amb cap força de dretes i que la seva prioritat és "impulsar un govern de majoria absoluta que aglutini als regidors de les forces d'esquerra". En aquest sentit, la coalició justifica la seva elección en què la majoria dels votants de Cerdanyola es van inclinar el passat 22 de maig per les formacions d'esquerra (16 regidors d'un total de 25) i que "ara cal més que mai una orientació política que possibiliti un govern amb profunda sensibilitat social que afronti les solucions a la greu situació econòmica i democràtica".
ICV-EUiA deixa ben clar que no entrarà en un govern en minoria, ja que "la fortalesa del govern és avui més que mai, prioritària". En aquesta línia, l'assemblea de la coalició va remarcar que "un govern d'esquerres només serà trascendent a nivell polític, econòmic i social si té la majoria del consistori".
Per això, des d'ICV-EUiA consideren que les formacions d'esquerra han d'afrontar "un període de política municipal que aglutini el bo i millor d'aquests diferents grups municipals de cara a garantir una capacitat de resposta forta i el màxim de consensuada possible a les necessitats reals de la ciutadania, especialment d'aquells veïn i veïnes que més directament estan patint els efectes de la crisi".
Les persones implicades en el projecte de la coalició diuen ser sabedores de les mesures que "la dreta local vol aplicar en la situació present i de les greus conseqüències" que esdevindran per a la ciutadania. Un element "no menor per a ICV-EUiA i que, segons els seus responsables, "ens esperona en la necessitat de trobar l'acord entre les forces d'esquerra".
Per tot plegat, l'assemblea d'ICV-EUiA va decidir que la coalició només formarà part d'un futur govern de la ciutat si aquest posa com a primer objectiu de mandat "concretar i aplicar mesures de lluita vers la crisi que garanteixin l'equitat". Així, des d'ICV-EUiA destaquen que "no acceptarem que, sota l'argument d'una necessària austeritat en la política municipal, es posi en crisi els serveis públics municipals, ni qualitativa ni quantitativament".
A banda de les premises ja explicades, des d'ICV-EUiA també plantegen quatre blocs com a base per arribar a l'acord d'un proper govern municipal. En primer lloc, la coalició fa referència a les formes de governar, amb la recerca i concreció de "mecanismes que permetin el desenvolupament real d'una comunitat democràtica".
Un altre de les peticions de la coalició és la dinamització econòmica, amb l'activació des del govern de "tots els instruments i potencialitats per encarar la greu situació econòmica des de la justícia i la cohesió social".
La coalició assegura que només entrarà en un govern que "aposti pels serveis públics de qualitat i planti cara a qualsevol retallada dels serveis bàsics (salut, educació, polítiques socials...), vinguin d'on vinguin".
La quarta i darrera petició d'ICV-EUiA per arribar a un acord de govern és "l'aposta per un pla d'inversions amb major rendibilitat social".
Homenatge a Morral
L'assemblea d'ICV-EUiA també va servir per a que l'exalcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, exposés els motius de la seva renúncia a l'acta de regidor. Fonts de la coalició destaquen que l'assemblea va retre un "sentit homenatge" a Morral, qui va destacar que seguirá "formant part del projecte amb la mateixa il·lusió i ganes de treballar-hi".