L’Ajuntament convoca a la ciutadania i als agents socials a una Assemblea Oberta del PEC (Projecte Educatiu de Cerdanyola) que es farà el dimecres 18 de novembre, a les 18h i a la Sala Enric Granados. Aquesta reunió oberta es planteja com un espai de reflexió i debat sobre el moment actual del PEC i com, cadascú des del seu àmbit d’acció, pot contribuir i participar en el desenvolupament d’un projecte que ha de ser comú, viu i dinàmic.
Els objectius de la trobada són obrir la participació del projecte al màxim de persones possible i, paral•lelament, explicitar la tasca realitzada fins ara pels grups de treball “Ús educatiu dels espais i equipaments urbans”, “Itineraris educatius al llarg de la vida: possibilitats a Cerdanyola” i “El paper de les famílies a la ciutat educadora”.
Impulsar el PEC
Després del cicle electoral i el nomenament de l’actual govern municipal, aquest ha manifestat una clara voluntat d'impulsar el PEC. Així ho va explicitar en una reunió del grup impulsor del PEC celebrada el 4 de novembre. Es treballa per donar compliment al compromís adquirit de forma unànime per tots els grups polítics d’impulsar el PEC.
Les eleccions, el nomenament del nou govern municipal i l’estiu no han aturat els treballs del PEC. Així els serveis tècnics de l’Ajuntament han continuat treballant per fer realitat algun dels encàrrecs proposats a les trobades prèvies del PEC. Un dels fruits d’aquest treball serà que el pati de l’escola Turó de Guiera formi part del projecte de Patis oberts de forma imminent.
El Projecte Educatiu de Cerdanyola (PEC)
El Projecte Educatiu de Cerdanyola (PEC) va néixer com un pas més en la millora contínua d'una ciutat que educa i que promou la innovació, la participació i la coresponsabilitat institucional i de la ciutadania. Una eina útil per a la reflexió, el debat, el compromís i el consens, vinculant tres àmbits clau: la ciutat, l'educació al llarg de la vida i la participació ciutadana.
A finals de 2013 el ple de l’Ajuntament aprovava per unanimitat i donava el tret de sortida al projecte. La proposta es presentà a la primera sessió del 2014 del Consell Escolar Municipal que va decidir crear una comissió delegada per tal d’impulsar el PEC. Aquesta comissió fou l’encarregada de definir les línies bàsiques, l’abast del projecte (edats, temes, col•lectius, etc.). Per tal de prioritzar els temes a treballar es va realitzar al llarg del mes de novembre de 2014 una enquesta ciutadana que va recollir al voltant de 650 respostes.
Per tal d’obrir el projecte a la resta de la ciutadania es va celebrar el dissabte 24 de gener de 2015 la Jornada participativa i de presentació del PEC que va comptar amb l’assistència de més de 400 persones que al llarg del matí van poder compartir a l’Ateneu les seves inquietuds i elaborar unes propostes d’actuació. En el si d’aquesta jornada algunes persones van manifestar el seu compromís de formar part del grup impulsor i de les tres meses de treball constituïdes per aprofundir en els reptes plantejats. Les seves conclusions: objectius i actuacions, es van presentar en el marc del Fòrum ciutat del passat 18 d’abril, un acte que també va comptar a una mostra d’activitats d’entitats, associacions i altres col·lectius vinculats al PEC.
La valoració d’aquest primer any del PEC ha estat en general molt positiva tant per la significativa quantitat de ciutadanes i ciutadans que van arribar a participar en el projecte com per la qualitat de les aportacions i la implicació individual de les persones.