Una dotzena d’entitats de cultura popular de Cerdanyola han unit esforços amb l’Ajuntament per recuperar la festa de la revetlla de Sant Joan i l’encesa de la foguera amb la flama del Canigó. Els Arriers de Cerdanyola seran els encarregats de portar la carretada de llenya fins al Parc Xarau per començar a construir la foguera a partir de les 17 hores. Les persones que ho vulguin podran portar mobles i trastos vells per cremar a la foguera sempre i quan aquests siguin de fusta.
Un grup de representants del Club d’Esports de Muntanya de Cerdanyola seran els encarregats de portar fins a la ciutat la flama del Canigó, que cada any s’encén la nit del 22 de juny al cim d’aquesta muntanya i que s'ha convertit en un símbol de germanor entre tots els pobles de parla catalana. La rebuda de la flama serà a les 19'45 hores a la plaça de Sant Ramon i s’acompanyarà fins a l’Ajuntament fent un recorregut pels carrers Sant Casimir, Sant Ramon, Sant Martí i plaça de l’Abat Oliba a on l’Esbart Sant Marçal li donarà l benvinguda amb un ball. També actuaran els Castellers de Cerdanyola ‘Martinets’, es farà una rebuda institucional a la flama i es llegirà el missatge del 2016. La festa continuarà amb el ball de Gegants, una Sardana de germanor amb l’Agrupació Cultural Sardanista i seguidament la flama seguirà el seu camí fins el Parc Xarau amb una cercavila amb Batúcamela i els Joves Diables de Cerdanyola.
A les 21'30 hores, en acabar el toc de campanes de capvespre s’encendrà la foguera amb la Flama del Canigó i actuaran els Joves Diables i els Martinets. A partir de les 22 hores, amb la foguera ja encesa, tindrà lloc el sopar popular al Parc Xarau amb música i ball fins a la matinada. Els tiquets per al sopar s'han de comprar a l’Ateneu (carrer de la Indústria, 38-40) abans del 20 de juny. El preu del sopar popular és de 12 euros i inclou primer i segon plat, beguda, coca i cava. L’altra opció és el tiquet de ració de coca i copa de cava per 3 euros.
17 anys després, Cerdanyola recuperarà la foguera de Sant Joan, així com també una revetlla popular oberta a tota la ciutadania. L’última foguera es va fer l’any 1999. A més, enguany es recuperaran també dues tradicions pròpies de la comarca del Vallès i que esmenta Joan Amades en el seu Costumari Català. La construcció de la foguera es farà amb una carretada de llenya i l’encesa de la mateixa es farà en acabar el toc de campanes de l’Ave Maria. La carretada de llenya és perquè antigament es creia que si se’n cremava menys, el sant s’enfadava i descarregava la seva fúria contra el poble. El costum d’encendre la foguera en acabar el toc de campanes de l’Ave Maria feia que les fogueres s’encenguessin simultàniament il·luminant així el territori de la plana del Vallès.