L'església Sant Esteve de Ripollet acull el 5è Concert de Música Religiosa: Música de les Capelles Renaixentistes - A FONS VALLES hemeroteca

A FONS VALLES hemeroteca

El diario digital de Cerdanyola y Ripollet

Últimas noticias

Post Top Ad

Responsive Ads Here

L'església Sant Esteve de Ripollet acull el 5è Concert de Música Religiosa: Música de les Capelles Renaixentistes

La coral Veus del Vallès i els alumnes de l'Escola de Música oferiran avui dijous, a partir de les 20:30h., un concert gratuït a l'església Sant Esteve de Ripollet en el marc del 140è aniversari de la Societat Coral "El Vallès". Durant el concert, es farà una recapta voluntària entre el públic a favor de Càritas Ripollet.
La Societat Coral es va fundar l’any 1877 amb Jeroni Monteys com a primer Director, sota el nom de “Coro Euterpense” com a primera societat d’aquestes característiques a Ripollet; la societat seguia les directius establertes per Josep Anselm Clavé i Camps, impulsor de la primera societat coral espanyola el 1845. Aquesta entitat va ser també impulsada pels ripolletencs Laureà Tatché i Pol i Jacint Llargués. La Coral actuava com a entitat aglutinadora al nostre poble de la tradició coral que a finals del segle XIX existia al nostre país. A partir de l’any 1891 ingressà com a coral federada a l’Associació Euterpense dels Cors d’en Clavé. L’any 1919 s’inscriu amb el nom de Societat Coral “El Vallès” a l’entitat “Unió de Societats Corals i Orfeons d’en Clavé”.
Gairebé 100 anys després de la seva creació, l’any 1975 la Coral, que fins llavors era només de veus masculines, s’adapta als canvis socials i incorpora veus femenines, transformant-se en coral mixta. L’any 1983 es crea la Coral Infantil que, després d’un període d’inactivitat, es recupera l’any 2010 formant així l’escola per a educar i formar les veus més joves. El curs 2014-2015 l’entitat compta amb les seccions: Veus del Vallès, Coral Tradicional, Coral Infantil i Coral Juvenil.
El desembre del 2014 tanca la única escola de música existent fins aleshores a Ripollet. A partir d’aquest fet, l’Ajuntament i la Societat Coral “El Vallès” estudien la possibilitat d’omplir aquest buit musical amb un projecte proposat per dos membres de la Coral: en Jordi Giménez, director musical i la Sílvia Miguel, sòcia i cantaire.
Aquest projecte ja era contemplat en el futur de l’entitat d’una manera més austera i abastant únicament la formació vocal. Ara però s’ha accelerat aquesta idea, fent-la una realitat i incorporant, a més, les disciplines instrumentals i la branca formativa del nivell elemental present a totes les escoles de música del país.
Aquesta nova reestructuració de la Societat Coral “El Vallès” reconfigura doncs l’organigrama de la Coral, que manté les dues seccions vocals més antigues: Coral Tradicional i Veus del Vallès, i eixampla la seva oferta formativa amb una Escola de Música. La Coral Infantil i Juvenil es fonen dins d’un arbre pedagògic que educarà musicalment els nostres alumnes i es desplegarà en nous grups corals i/o instrumentals adequats a l’edat i nivell formatiu de cadascun d’ells.
El 2017 la Societat Coral “El Vallès” fa 140 anys, i continua més viva que mai, amb projectes cada cop més ambiciosos i el deure de mantenir la tradició coral a Ripollet per satisfacció de cantaires, socis i amics d’aquesta històrica entitat.
Foto: Ajuntament de Ripollet

Pages