L'exposició itinerant "Plou, neva, pinta" arriba al Museu d'Art de Cerdanyola - A FONS VALLES hemeroteca

A FONS VALLES hemeroteca

El diario digital de Cerdanyola y Ripollet

Últimas noticias

Post Top Ad

Responsive Ads Here

L'exposició itinerant "Plou, neva, pinta" arriba al Museu d'Art de Cerdanyola

S’ha inaugurat al Museu d’Art de Cerdanyola, l’exposició col·lectiva “Plou, neva, pinta”. En la mostra es presenta l’anomenada “pintura expandida” una categoria que entén com a obres pictòriques les produccions que parteixen de l’espai, el gest, l’objecte, la fotografia i els dispositius digitals en lloc de basar-se en l’ús dels pinzells, la matèria pictòrica, el bastidor i el llenç.
Aquestes noves tècniques eixamplen els límits tradicionals de la pintura per convertir-la en una tècnica multidisciplinària que els artistes han fet evolucionar al llarg dels segles XX i XXI a partir de la investigació i l’experimentació d’una de les principals “belles arts”.
Participaran en la inauguració la regidora de cultura de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, Elvi Vila i la comissària de l’exposició, Roser Sanjuan.

Àmbits, artistes i peces
L’exposició es distribueix en quatre àmbits que han caracteritzat històricament la pintura -el marc, el suport, el color i el gest-, amb l’objectiu de descobrir com diferents artistes s’hi aproximen amb les seves obres d’una forma nova.

Els artistes que participen a la mostra són:
- Daniel García Andújar amb Technologies to the people netart classics collections, 1999.
- Ignasi Aballí amb Pell, 1995-2011 i Reflexions I, 2004.
- Belén Uriel amb Indoor-Landscape 2, 2004.
- Miquel Mont amb Sol-Mur I, 2003.
- Ignacio Uriarte amb Blocs, 2008 i The A-cycle, 2007-2008.

Activitats entorn de l’exposició
El Museu d’Art de Cerdanyola durà a terme una visita comentada a càrrec de la comissària, Roser Sanjuan, després de la inauguració de la mostra i els dies 15 d’abril i 20 de maig tindran lloc visites guiades. A més a més, el Museu organitzarà visites escolars on caldrà concertar dia i hora.

Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura
“Plou, neva, pinta” és una de les mostres que formen part de l’edició 2017-2018 del Programa d’exposicions itinerants que el Departament de Cultura coordina amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals. L’exposició itinerant es podrà veure a Cerdanyola del Vallès fins al 17 de juny.

Pages