El Consorci de Collserola fa un seguit de recomanacions als veïns de Cerdanyola que tinguin previst fer esport o passejar a la serra - A FONS VALLES hemeroteca

A FONS VALLES hemeroteca

El diario digital de Cerdanyola y Ripollet

Últimas noticias

Post Top Ad

Responsive Ads Here

El Consorci de Collserola fa un seguit de recomanacions als veïns de Cerdanyola que tinguin previst fer esport o passejar a la serra

Tal i com ha anunciat aquesta setmana el govern de l’Estat, algunes activitats fins ara no permeses per la declaració de l’estat d’alarma, com l’esport a l’aire lliure o els passejos, es podran fer a partir de demà seguint la normativa marcada per les autoritats sanitàries.
Aquesta nova situació fa preveure que molts ciutadans dels municipis que formen part del Parc Natural de Collserola, entre ells Cerdanyola, faran ús d’aquest espai natural. Davant d’aquest fet, el Consorci que gestiona la serra ha fet pública la normativa i un seguit de recomanacions per a les activitats a Collserola a partir d’aquest cap de setmana. Des de l’ens gestor del Parc Natural recorden que caldrà planificar la sortida en funció de les franges horàries establertes, i en la mesura del possible, evitant el primer dia de l’aixecament de la restricció.
De la mateixa manera, el Consorci informa que, degut als últims temporals de pluja, una part de la xarxa bàsica de camins del Parc resta malmesa i alguns trams, tancats al pas. En aquest sentit, ha recomanat prudència als ciutadans que a partir de demà passegin o facin esport a la zona. S’estan realitzant les tasques de manteniment i retirada d’arbres, però algunes de les afectacions més importants, com esllavissades i esvorancs, requereixen actuacions d’obra. Tampoc es descarten noves caigudes de vegetació i arbres a causa del vent previst per aquests dies. Des del Consorci expliquen que els esforços dels Serveis Tècnics se centren, en aquest moment, en l’obertura de la xarxa bàsica de prevenció d’incendis.
L’ens gestor de la serra recorda que totes les activitats que es realitzin a la zona estan regulades per les ordenances del Parc de Collserola i que cal seguir els consells de bones practiques publicats al web del Parc. El Consorci tamné remarca que no estarà permès agafar el transport públic ni vehicle privat per anar a indrets allunyats de domicili habitual. En aquest sentit, les àrees de lleure i d’estada del Parc restaran tancades, així com els accessos a totes les zones d’aparcament públic. De la mateixa manera, tots els equipaments d’informació, ús públic i educació ambiental, restaurants o allotjaments seguiran tancats fins a nou avís.
Els passejos i l’activitat esportiva només es podran realitzar pels camins més amples de 2 metres, per tal de respectar, en tot moment, la distància interpersonal amb altres usuaris. Tot i les franges horàries -entre les 6 i les 10 hores i les 20 i les 23 hores- marcades des de l’Estat, el Consorci recomana no accedir al Parc en horari nocturn per minimitzar les afectacions a la fauna salvatge.
L’activitat esportiva s’ha de realitzar de manera individual, mantenint una distància de seguretat de 2 metres i dins del municipi habitual. Els passejos es podran realitzar sols o acompanyats per una sola persona amb la que es convisqui i sempre mantenint la distància de seguretat amb la resta d’usuaris, a una distància no superior a un quilòmetre respecte al domicili.
Pel que fa als passejos amb infants menors de 14 anys, el Consorci recorda que han de ser a peu, a un quilòmetre de distància màxima del domicili habitual del menor, acompanyats només per un adult i com a màxim, d’una hora al dia.
Finalment, respecte al passeig amb gossos, l’ens gestor de Collserola remarca que s’ha de realitzar a prop del domicili familiar (sense l’acompanyament d’altres persones, ni en grup), alhora que recorda que cal seguir les mesures higièniques habituals i recollir els excrements.
Foto: Font: CPNSC Autor:@Pere Moya

Pages