El Mercat Ecològic del Vallès, el mercat itinerant que visita cada setmana un municipi diferent del Vallès Occidental, celebra aquest mes el seu cinquè aniversari i, per a commemorar-ho, s'han programat un seguit d'activitats promocionals.
El mercat va néixer fa cinc anys amb la intenció de promocionar les varietats i els productes d'alimentació de temporada i del territori, donar a conèixer l'agricultura i la producció ecològica com a model sostenible, fomentar el turisme intermunicipal i la dinamització comercial de la zona d'influència i fer pedagogia dels valors saludables que comporta una alimentació sana, equilibrada i ecològica.
El mercat ha anat arrelant a cada una de les ciutats participants i ha proporcionat experiències positives a cada un dels municipis, establint vincles amb cooperatives de consum, entitats i restaurants i botigues vinculades a l'alimentació ecològica. Per aquest motiu, s'ha preparat un tast de productes ecològics a totes les parades, la venda de bosses de cotó ecològiques, el sorteig d'una panera de productes ecològics entre la clientela i un esmorzar popular o dinar de paella de productes ecològics amb la col·laboració de restauradors i associacions locals.
Les dates de celebració són les següents: 14 de maig, Pça. Abat Oliba de Cerdanyola; 21 de maig, C/ Pintor Murillo de Barberà; 28 de maig, Pg. Francesc Macià de Rubí; i 4 de juny, Rbla. Lluís Companys de Sant Quirze.
Les dates de celebració són les següents: 14 de maig, Pça. Abat Oliba de Cerdanyola; 21 de maig, C/ Pintor Murillo de Barberà; 28 de maig, Pg. Francesc Macià de Rubí; i 4 de juny, Rbla. Lluís Companys de Sant Quirze.
Foto: Mercat Ecològic del Vallès