El Curs d'iniciació a la Fotografia, que organitza l'Afocer a l'Ateneu de Cerdanyola començarà el proper 15 de Setembre i finalitzarà l'1 de Desembre. Des de l'AFOCER recomanen per a fer el curs, a les pràctiques anar amb una càmera réflex digital o, si més no, una càmera que permeti el control manual de les funcions i paràmetres, i que tothom conegui el contingut d’ús del manual de la càmera. Els alumnes participans al curs exposaran les seves fotogràfies en una exposició de final de curs al mateix Ateneu.
TEMARI DEL CURS PAISATGE
Des d’Ansel Adams i els seus impressionants paisatges en blanc i negre, als colors saturats de Franco Fontana.
Es comentaran les seves fotografies i ensenyaran com aprofitar les llums per fer paisatges amb boira, aigua en moviment, nocturns, panoràmiques etc...
REPORTATGE
Cartier Bresson, Salgado, Steve Mac Curry i els nous estils actuals com Brenda Ann Kennealy.
Des d'AFOCER us ensenyaran a explicar una “història” amb una estètica i composició aprofitant la sortida que farem expressament per aquest tema.
RETRAT
Des d’Arnold Newman a Andrzej Dragan, es comentaran les seves fotos a més de totes les tendències que han marcat el tema. La il·luminació i la composició. seràn el principals temes a tractar.
ENQUADRE I COMPOSICIÓ
Com situar els elements dins l’escena, la regla de terços, com posar l’horitzó, aprofitar les línies verticals i horitzontals, el tema...
PHOTOSHOP LIGHTROOM
Programa amb el que es controlen totes les nostres fotografies,. les classificar-les, les retocar-les, fer audiovisuals amb música i compartir les fotos a les xarxes socials com Facebook amb un sol click. Es veura la tècnica del blanc i negre. els virats a color sèpia etc. És un software senzill i amigable i del cual es facilitaran videotutorials.
PROFUNDITAT DE CAMP I VELOCITAT
Diafragma, velocitat, sensibilitat, moviment, fotòmetre, com controlar l’exposició, com evitar fotos “cremades” o “empastades”, el soroll etc. Programada una sortida per fer pràctiques.
LA CÀMERA I COMPLEMENTS
Els diversos tipus de càmeres, òptiques, filtres, llum artificial, trípodes, ordinadors, pantalles, i quins elements convenen per treure’n el màxim de qualitat.
HISTOGRAMA I TIPUSD
’ARXIU Jpeg, tiff, psd, raw.. què són, i per a què serveixen, com interpretar l’histograma, què és l’espai de color, sRGB, Adobe 1998, com controlar i no perdre la qualitat de l’arxiu
IMPRESSIÓ I EXPOSICIÓ
Com preparar les imatges per fer un fotollibre, portar al laboratori o a l’impressora sense tenir sorpreses desagradables. Amb pràctiques de demostració amb plòters Epson A2
FOTOGRAFIA DE VIATGES
Com evitar fer la típica postal, buscar els llocs més originals, com juntar les disciplines ja tractades del paisatge, el retrat i el reportatge. Farem una sortida per reforçar el tema
*Es realitzaran sortides fotogràfiques per a consolidar conceptes
Inscripcións
El número màxim de persones admeses és de 20. Cal inscripció prèvia al e-mail: curs@afocer.cat, o contactar als telèfons indicats al peu de la pàgina.
Per formalitzar la inscripció, cal haver fet el pagament de 150,- €, que és el preu del curs a:
AGRUACIÓ FOTO-CINE CERDANYOLA-RIPOLLET BANC DE SABADELL-compte ES 03 0081.0002.4600.0146.1947, esmentant el nom. Per a qualsevol dubte us podeu adreçar a:
VICENÇ SEMPER -tlf 620 221 821 / e-mail- curs@afocer.cat
JOAN MANUEL VERA “TITO” -tlf 628 996 517 / e-mail tito@afocer.cat