Les obres del carrer de Santa Marcel·lina a Cerdanyola encara no tenen data de reinici - A FONS VALLES hemeroteca

A FONS VALLES hemeroteca

El diario digital de Cerdanyola y Ripollet

Últimas noticias

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Les obres del carrer de Santa Marcel·lina a Cerdanyola encara no tenen data de reinici

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha reconegut que les obres d’arranjament del clavegueram i de reurbanització del carrer de Santa Marcel·lina, entre el passeig Cordelles i el carrer de Sant Daniel, encara no tenen data de reinici. Els treballs, com altres obres públiques en marxa a Cerdanyola, es van paralitzar fa setmanes amb motiu de la crisi sanitària per la pandèmia de la Covid-19.
Durant un Facebook live on responia les preguntes que li feia arribar la ciutadania, Cordón va explicar que són les empreses qui “tenen la potestat de reprendre les obres” i que l’adjudicatària dels treballs al carrer de Santa Marcel·lina, Asfaltos Barcino SL, encara no ha fer arribar al consistori la seva voluntat de reiniciar la feina. Segons l’alcalde de Cerdanyola, hores d’ara, l’empresa que ha demanat reiniciar alguna de les obres municipals paralitzades és Rogasa construcciones, que realitza dos treballs de forma simultània al municipi: la reforma del carrer i la plaça Goya, a Fontetes, i la reforma del carrer Sevilla, a Serraparera. “No tenim constància per ara que hi hagi més sol·licituds al respecte”, va explicar Cordón, tot i que es va mostrar convençut que “aquestes obres es reiniciaran en poques setmanes”.
La reforma del carrer de Santa Marcel·lina, pressupostada en prop de 860.000 euros, es va iniciar a principis de febrer i, abans de l’aturada per la crisi del coronavirus, la previsió era que estiguessi enllestida en uns 5 mesos.
A banda d’arrenjar el clavegueram de la zona, el projecte contempla una reurbanització de la via. L’actuació proposa la modificació de la secció del carrer. El carrer, de 10 metres d'amplada aproximadament, comptarà amb un carril centrat de 3'50 metres i dues voreres a cada costat d'uns 3,25 metres d'ample. Això comportarà l'eliminació de la franja longitudinal d'aparcament que actualment dóna la possibilitat d'aparcar a una trentena de vehicles dintre de l'àmbit d'actuació. A la zona central, comunicada amb l'espai de la plaça de la Torre Vermella, es planteja un espai amb prioritat per a vianants amb la calçada al mateix nivell de les voreres. Els acabats seran de peces prefabricades per les voreres, asfalt per la calçada i llambordins per alguns trams de calçada.
Un cop enllestits els treballs, es pacificarà el trànsit el carrer i es prioritzaran les persones vianants. Paral·lelament es renovarà el mobiliari urbà i canviarà l'enllumenat públic.

Pages