El Ple de l’Ajuntament de Ripollet acorda impulsa un pla de reactivació econòmica local per a pal·liar els efectes de la crisi de la Covid-19 - A FONS VALLES hemeroteca

A FONS VALLES hemeroteca

El diario digital de Cerdanyola y Ripollet

Últimas noticias

Post Top Ad

Responsive Ads Here

El Ple de l’Ajuntament de Ripollet acorda impulsa un pla de reactivació econòmica local per a pal·liar els efectes de la crisi de la Covid-19

L’Ajuntament de Ripollet va celebrar ahir al migdia el primer Ple telemàtic de la seva història a causa de la crisi sanitària del coronavirus. La sessió per videoconferència a través del sistema Localret va estar marcada, com no podia ser d’altra manera, per la pandèmia de la Covid-19 i els seus efectes socials i econòmics a la ciutat.
En aquest sentit, la totalitat de grups amb representació al consistori van consensuar una declaració institucional on es van comprometre a que l’Ajuntament elaborarà i aprovarà un pla de reactivació económica local a través d’una comissió de treball que comptarà amb la participació dels portaveus dels grups municipals, així com de representants dels agents econòmics, empresarials, comercials i socials de la ciutat. L’objectiu és que, en el termini d’un mes, aquesta comissió emeti un informe amb propostes de prioritats per a pal·liar els efectes de la pandèmia a Ripollet.
La declaració acordada per la totalitat de grups municipals també contempla la creació d’un pla de xoc social i econòmic consensuat amb la corresponent dotació de partides pressupostàries. Els partits a l’Ajuntament, igualment, aposten per l’impuls d’una oficina local específica i d’un espai al web municipal sobre totes les informacions relacionades amb la Covid-19 i les mesures de suport oferides des de les diferents administracions.
La declaració també reclama als governs de la Generalitat i de l’Estat, així com a la Unió Europea, un major protagonisme i autonomia als municipis tant en el disseny com en l’aplicació de les mesures de desconfinament i en els plans de recuperació económica i social. En aquesta línia, el Ple de l’Ajuntament de Ripollet reivindica que es facilitin a les administracions més properes als ciutadans els recursos necessaris per aplicar-los i adaptar-los a les diferents realitats locals: “És urgent que es dotin els municipis del finançament just i adequat”. Seguint aquest fil, el consistori reclama que, si fa falta, s’augmenti el personal que correspongui per a “fer front als reptes que tenim per endavant” i que es posi fi “a les lleis que limiten de forma negativa la capacitat d’actuació i autonomia dels ajuntaments”.
Respecte aquesta darrera petició, i ja fora d’aquesta declaració consensuada, el Ple de l’Ajuntament va donar llum verda a una moció del grup municipal d’ERC -amb el suport de Decidim i PSC- que demana al govern de l'Estat espanyol un canvi en la Llei d'estabilitat pressupostària, flexibilitzant les condicions i permetent als ajuntaments destinar part d'aquests diners que actualment es troben immobilitzats per llei a les tresoreries de les administracions locals vagin destinats a despesa social i ajudes econòmiques a persones i treballadors.

Pages