Cerdanyola participarà activament en un projecte d'investigació vinculat a la mobilitat elèctrica - A FONS VALLES hemeroteca

A FONS VALLES hemeroteca

El diario digital de Cerdanyola y Ripollet

Últimas noticias

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Cerdanyola participarà activament en un projecte d'investigació vinculat a la mobilitat elèctrica

L'Ajuntament de Cerdanyola participarà activament en 'Parkinetics', un laboratori a l'aire lliure per a la investigació i el desenvolupament de noves tecnologies al voltant dels vehicles elèctrics. El projecte es va presentar la setmana passada a la Universitat Autònoma de Bellaterra (UAB), en el marc de la Setmana de la Mobilitat de la universitat, en un acte que va comptar amb la participació, entre d'altres, del tinent d'alcaldia i regidor d'Espai Públic de l'Ajuntament de Cerdanyola, Alfons Escoda.
'Parkinetics' és un projecte d’investigació vinculat a la mobilitat elèctrica. Es configura com un nou laboratori d’electromobilitat pioner a nivell de l’estat i que, de moment, tindrà una àrea d’actuació de 30 quilòmetres ubicada entre Cerdanyola i Sant Cugat (Parc Tecnològic del Vallès, UAB, Parc de l’Alba i Esade-Creapolis). Pel seu desenvolupament ha obtingut una subvenció d’1,2 milions d’euros que s’emmarquen en el Programa de Nuclis d’Alta Innovació Tecnològica de la Generalitat de Catalunya. Es preveu que el projecte tingui una durada de dos anys i comptarà amb una flota de 20 vehicles elèctrics. La inversió prevista és la més important que s’ha fet fins ara en temes relacionats amb la mobilitat elèctrica.
Tècnics d’Ascamm, juntament amb els altres socis, s’encarregaran d’analitzar durant els dos anys l’evolució i comportament dels components dels vehicles elèctrics en circulació amb l’objectiu de millorar la seva eficiència i rendiment.
El projecte, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Cerdanyola, està liderat per l’empresa Tradisa conjuntament amb els seus socis industrials Simon i AIA i coordinat tecnològicament per la Fundació Ascamm i amb la participació del Centre d’Innovació del Transport, el Port d’Informació Científica, de la UAB i de la UPC.

-Situació estratègica
Durant la presentació a la UAB del projecte, el tinent d’alcaldia i regidor d’Espai Públic a l'Ajuntament de Cerdanyola, Alfons Escoda, va explicar les característiques de la mobilitat a la ciutat, destacant, dins dels aspectes de la mobilitat de l'entorn 'Parkinetics', la situació estratègica del municipi en l’àmbit econòmic amb el Parc de l’Alba, el PTV, la UAB o el Catalonia Innovation Triangle (CIT) amb una zona d’influència dels tres municipis que tenen, entre d’altres, centres tant importants com, Esade Creapolis i Parc de Can Sant Joan.
Escoda també va mostrar la voluntat de l'Ajuntament de participar activament en l'experiència 'Parkinetics' amb actuacions que potenciïn la mobilitat sostenible i les noves alternatives dins del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible (PAES) i el Pla de Mobilitat Urbana de la ciutat.
Foto: Ajuntament (JRU)

Pages